Zeci de buzoieni au asistat din faţa gării CFR la operaţiunea de amplasare a locomotivei de epocă pe soclul din mijlocul rondului de la gară. Vedeta, o locomotivă Malaxa, model 1936. Manevrele au fost sistate la miezul nopţii, deoarece utilajele de intervenţie s-au dovedit ineficiente. De la primele ore ale dimineții operațiunea a reînceput.

Circulaţia rutieră pe Bd. 1 Decembrie, Bd. Republicii şi în faţa gării CFR Buzău a fost restricţionată luni începând cu ora 18.00. Pentru transport s-au folosit două trailere, unul pentru locomotiva propriu-zisă, celălalt, pentru magazia de cărbuni.

Transportul agabaritic s-a derulat pe un segment de numai un kilometru, însă a fost dificil din cauza cablurilor şi bannerelor de pe traseu.

Întregul ansamblu cântăreşte peste 85 de tone şi pentru transferul de pe remorca trailerului pe suportul din beton a fost nevoie de o macara de mare capacitate, împrumutată de la o societate de construcţii din Buzău.

Manevrele s-au dovedit mai complicate decât au crezut inginerii de la Urbis Serv şi specialiştii de la CFR, astfel că s-a decis amânarea pentru dimineaţă a lucrărilor de fixare a locomotivei. Astăzi se vor căuta soluţii astfel încât sarcina să fie preluată de două macarale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.