Consilierii judeţeni au decis ca în conformitate cu parteneriatul propus de şeful administraţiei judeţene, redeschiderea Bazinului Olimpic să aibă loc săptămâna viitoare pe data de 6 decembrie. Prin urmare, Sfântul Nicolae le va aduce buzoienilor cel mai frumos dar. Obiectivul a fost dat în folosinţă în septembrie 1987, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 30 milioane lei, bazinul era în proprietatea statului şi administrarea fostului Comitet judeţean al UTC. După 1990, în baza Decretului – Lege nr.150/1990, bunurile care au aparţinut fostelor organizaţii ale UTC au fost transmise în patrimoniul Fundaţiile pentru tineret nou înfiinţate. În perioada 1994 – 2001, au fost iniţiate mai multe demersuri legale ale Consiliului local al municipiului Buzău şi Consiliul Judeţean Buzău de preluare în proprietate şi administrare a acestui obiectiv fiind iniţiate inclusiv proiecte de hotărâri de guvern care, însă, nu s-au finalizat, din păcate. Bazinul Olimpic a găzduit în 1988 ediţia Dinamoviadei de nataţie, ca şi competiţie de interes naţional. Suma lunară alocată de Consiliul Judeţean Buzău în baza protocolului de colaborare se asigură de la bugetul anual propriu al judeţului Buzău, Secţiunea Funcţionare. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se arată că : “ Bazinul Olimpic este un obiectiv care deşi proprietate privată a unei persoane juridice, poate îndeplini (şi a îndeplinit în timp) o funcţiune publică raportat la beneficiarii serviciilor furnizate şi efectele acestora din punct de vedere  al sănătăţii populaţiei, educaţiei şi promovării sportului. Nefuncţionarea acestui obiect, în ultimii ani, datorată şi costurilor foarte ridicate de întreţinere, au determinat proprietarul/administrator să îl treacă în stare de conservare”.

Consilierii judeţeni au decis în şedinţa ordinară din luna septembrie iniţierea de  consultări cu SC”VINERO PRACTIC”SRL, deţinătoarea obiectivului pentru identificarea unei soluţii care să permită repunerea în funcţiune a Bazinului în beneficiul comunităţii locale.Punctul de vedere al societăţii comerciale a fost cel, potrivit căruia închiderea acestui obiectiv s-a datorat costurilor foarte ridicate cu administrarea şi exploatarea acestuia.Preşedintele CJ , Cristinel Bîgiu a propus realizarea unei cooperări/colaborări cu administratorul pentru o perioadă determinată în baza căreia Consiliul Judeţean Buzău să îşi asume susţinerea financiară a unor costuri cu întreţinerea acestuia, în special utilităţi, astfel încât Bazinul să fie redat circuitului funcţional.

În perioada propusă prin protocolul de colaborare, se va analiza fluxul de utilizatori, raportul costuri – rentabilitate şi impactul social, precum şi identificarea unor soluţii juridice de natură a asigura continuitatea furnizării serviciilor de către acest obiectiv.

Durata protocolului este până la finele lunii martie 2013.

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Cristinel Romanescu la deschidere vor veni mulţi oameni şi factori de decizie din lşumea sportului dar şi membri ai Comitetului Olimpic Român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.