Inspectorii de munca au descins zilele trecute in vulcanizarile si spalatoriile auto din Buzau si nu mica le-a fost surpriza sa constate ca munca la negru era la ea acasa in aceste unitati, dar si ca administratorii incalca regulile de securitate in munca. Un comunicat remis de ITM Buzau, arata ca verificarile s-au efectuat la 18 agenti economici din Buzau, mai mult de jumatate dintre firme aplicandu-se amenzi usturatoare.
In timpul verificarilor, inspectorii ITM au gasit cinci persoane care munceau la negru, dar si situatii in care angajatii nu erau platiti pentru orele suplimentare, nu le erau respectate zilele libere si nu le era asigurat salariul minim pe economie. Amenzile aplicate angajatorilor suprinsi ca au incalcat legislatia in vigoare se ridica la 150 de milioane de lei vechi.
Aceleasi nereguli au aratat ca multi dintre angajatori incalca regulile de securitate in munca, punandu-si practic angajatii in pericol. Si in aceasta situatie, s-au aplicat amenzi de peste 150 de milioane de lei vechi si s-au dat avertismente celor care au fost descoperiti cu deficiente mai putin grave
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.