La întrunirea de ieri a consilierilor locali a fost prezentă și Irina Vlăducă-Marghiloman, unica descendentă a lui Alexandru Marghiloman. Prezența sa la ședința CLM nu a fost una întâmplătoare, mai ales că primarul Constantin Toma a propus aleșilor locali să aprobe proiectul de hotărâre prin care se acordă titlul de cetățean de onoare al municipiului Buzău.

”Sunt mândru și onorat să vă propun acordarea titlului de cetățean de onoare doamnei Irina Vlăducă-Marghiloman, nu numai pentru că poartă un nume măreț, ci și pentru faptul că este o româncă adevărată care se luptă pentru afirmarea valorilor acestui neam”, a spus primarul Constantin Toma.

La rândul său, Irina Vlăducă-Marghiloman a declarat că va susține orice inițiativă a municipalității și a anunțat că, până la sfârșitul acestui an, va înființa Fundația Alexandru Marghiloman.

”Ori de câte ori veți avea nevoie să mă implic, pentru orașul Buzău, nu ezitați să mă contactați. Am dorința să continui ce a început Alexandru Marghiloman și bunica mea, Elena Marghiloman, tot ceea ce implică lucru caritabil. De aceea, de mult am avut această dorință, voi înființa până la sfârșitul anului Fundația Marghiloman, cu sediul la Buzău, care va avea două scopuri: va susține elevii și studenții care vor termina Facultatea de Drept și a doua, care se leagă tot de visul meu, se va ocupa de îmbunătățirea raselor de cai din România, pentru a duce mai departe ceea ce el a făcut în acești ani în România”, a spus Irina Vlăducă-Marghiloman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.