Buzoienii care vor dori să împrumute cărţi de la Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” vor avea de aşteptat cel puţin trei luni. Biblioteca se va muta temporar într-un mall din oraş, iar pe perioada mutării fondului de carte, instituţia nu mai poate funcţiona. Întreg fondul de carte, care cântăreşte 680 de tone, va fi mutat cu sprijinul Armatei pentru care s-a semnat recent un acord de colabolare.

Vechiul sediu al Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu” din Buzău va intra în reabilitare cu fonduri europene, iar, pe durata lucrărilor, instituţia, cu tot fondul de carte, va fi relocata într-un centru comercial, Astfel, de luna viitoare, fondul de carte va fi mutat cu sprijinul Armatei, iar timp de trei luni, biblioteca nu mai poate funcţiona.

După organizarea mai multor selecţii de oferte în privinţa unui sediu temporar pentru Biblioteca Judeţeană cea mai avantajoasă a fost cea făcută de un centru comercial din Buzău care a oferit Consiliului Judeţean Buzău o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi cu o chirie de 3,9 euro/mp.

Luna acesta, proprietarul spaţiului trebuie să finalizeze amenajarea spaţiului şi să obţină toate avizele necesare pentru ca biblioteca să se poată muta în centrul comercial care mai găzduieşte Judecătoria Buzău şi Serviciul de Evidenţă a Persoanei Buzău. Sediul Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu” va fi reabilitat printr-o investitie de peste 18.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.