Mii de copii din judeţul Buzău n-au vizitat niciodată un muzeu, din cauza problemelor financiare, dar şi a distanţei prea mari faţă de municipiul Buzău. Este şi motivul pentru care Muzeul Judeţean de Istorie Buzău a decis să transforme un microbuz de transport persoane, cedat de Centrul de Cultură şi Artă, într-un muzeu mobil.

Pentru a-şi putea îndeplini misiunea de promovare a patrimoniului deţinut de Muzeul Judeţean Buzău, microbuzul a suferit unele modificări la interior. Deşi a fost inaugurat pe 1 Decembrie, prima ieşire în judeţ a muzeului pe roţi a avut loc marţi. Elevii şi profesorii şcolii din localitatea Mărunţişu, oraş Pătârlagele, au fost primii vizitatori ai ineditului muzeu.

Autorităţile iau în calcul ca şi celelalte instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţan Buzău să beneficieze de un mijloc mobil de promovare printre copiii din mediul rural. Muzeul pe roţi se va deplasa în judeţ conform unui itinerar prestabilit împreună cu Inspectoratul Judeţean Şcolar, dar şi la solicitarea unor primării orăşeneşti şi comunale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.