Nereguli cu duiumul la depozitele de lemn. Poliţişti din cadrul Secţiei 10 poliţie rurală Cilsău, împreună cu doi specialişti silvici, au efectuat zilele trecute verificări la o persoană fizică autorizată de pe raza comunei Chiojdu, pe linia provenienţei, depozitării şi comercializării materialelor lemnoase şi legalităţii activităţii de prelucrare primară.
La punctul de lucru unde funcţionează un gater a fost găsită cantitatea de 8,2 m.c. cherestea răşinoase, pentru care administratorul a prezentat un document de însoţire şi transport emis în mod necorespunzător de o firmă din Nehoiu.
De asemenea, s-a constatat că persoana fizică autorizată nu a operat activităţile din domeniul prelucrării primare a materialului lemnos în aplicaţia SUMAL.
În urma controlului efectuat, administratorul firmei din Chiojdu a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr. 996/2008 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund şi Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Totodată, a fost sancţionat contravenţional şi reprezentantul societăţii din Nehoiu, conform art. 20 lit. „a” din Legea nr. 171/2010.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 5.500 de lei.
Cantitatea de 8,2 m.c. cherestea răşinoase a fost indisponibilizată şi predată în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Cislău.
Poliţiştii continuă verificările cu privire la documentele ce atestă legalitatea funcţionării agentului economic din Chiojdu şi activitatea derulată până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.