Viscolul pune din nou probleme pe drumurile din județ. La Buzău a început să ningă încă de azi-noapte, și deja autoritățile au decis ca drumurile naționale 22 Râmnicu Sărat – Brăila, 2B Buzău – Brăila și 2C Costești – Slobozia să fie închise pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone. Probleme sunt și pe E85, acolo unde circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone este de asemenea interzisă.

Polițiștii au instituit filtre la intrările pe aceste drumuri și opresc toate autovehiculele mari, iar drumarii acționează în permanență pe toate drumurile din județ.

De altfel, meteorologii au emis astăzi o avertizare de cod galben de ninsori valabilă în toate județele țării. Avertizarea intră în vigoare mâine la ora 10 şi e valabilă până duminică, la ora 20. Noul strat de zăpadă va depăşi 20 de centimetri, iar vântul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

„În intervalul menţionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începand din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte”, se arată în comunicatul ANM.

Având în vedere condiţiile meteo prognozate pentru această perioadă, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum pe distanţe mari dacă nu este absolut necesar.

Dacă, totuşi, călătoria nu poate fi amânată, conducătorii auto trebuie să se informeze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, solicităm conducătorilor de autovehicule:

– să reducă viteza de deplasare, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;
– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; 
– să folosească în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească în special frâna de motor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.