Agenția Națională de Meteorologie vine cu noi vesti: codul portocaliu de furtună se va prelungi până marți, 25 iunie, ora 23:00. Cea mai mare parte a țării va fi afectată de vreme instabilă și furtuni. Disconfortul termic se va face simțit în continuare.

ANM a prelungit codul portocaliu de vreme rea. Așadar, din 24 iunie, a intrat în vigoare codul portocaliu  care anunță fenomene meteorologice însoțite de disconfort termic și instabilitate atmosferică. Codul este valabil până marți, 25 iunie, ora 23:00. În ceea ce privește instabilitatea atmosferică, ANM a anunțat că aceasta va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, în ziua de luni. Marți, 25 iunie, instabilitatea atmosferică pune stăpânire pe regiunile sudice, estice și centrale. Meteorologii anunță în aceste zone averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 

În general vremea se va menține plăcută în cea mai mare parte a țării, dar pot apărea, local, fenomene extreme. Disconfortul termic se va face simțit și se va accentua treptat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, luni, 24 iunie. În plus, marți, 25 iunie valorile critice ale indicelui ITU se vor răspândi și asupra zonelor estice și sud-estice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.