Potrivit unui ordin al Ministrului Sănătăţii, taxele de acces în unităţile spitaliceşti au fost eliminate începând cu acest an, însă aparţinătorii vor trebui să respecte un nou program de vizită. Conform noului ordin, programul de vizită pentru toate unităţile sanitare cu paturi este de luni până vineri, între orele 15.00-20.00, iar iî weekend între orele 10.00-20.00.

Ordinul 1284/2012, publicat in Monitorul Oficial in 21 decembrie 2012, mai prevede, ca numarul de vizitatori pentru un pacient internat intr-un salon cu mai mult de trei paturi nu poate fi mai mare de trei persoane si pot fi vizitati maximum doi pacienti in acelasi timp, dar pentru a da posibilitatea vizitei si pentru ceilalti pacienti, daca exista solicitari in acest sens, durata vizitei va fi limitata la 60 de minute. De asemenea, vizitarea pacientilor in sectiile/compartimentele de terapie intensiva este permisa zilnic doar membrilor familiei, respectiv parinti, copii, surori/frati, cu conditia ca vizita sa se faca individual sau cel mult doua persoane, cu respectarea procedurilor interne.

Până la începutul acestui an, accesul vizitatorilor era permis numai între orele 14.00 şi 16.00, dar interzis pe secţiile ATI, Bloc Operator, Neonatologie, Pediatrie. Potrivit actului normativ, numărul de vizitatori pentru un pacient internat nu poate fi mai mare de trei-patru persoane în acelaşi timp, iar vizitarea pacienţilor în secţiile de terapie intensivă este permisă zilnic, doar membrilor familiei, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult de două persoane. Agenţii de pază vor fi responsabili ca aparţinătorii să respecte orele de vizită. Dacă ei vor primi diferite „atenţii” în schimbul accesului aparţinătorilor în spital, riscă să fie sancţionaţi până la desfacerea contractului de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.