elevi liceuProiectul noii Legi a Educației prevede că învățământul liceal va deveni obligatoriu până în 2020, iar elevii care iau la Evaluare mai puțin de 5 intră într-un program de preprofesionalizare cu durata de un an. Reprezentanții Ministerului Educației au început discuțiile cu partenerii sociali – reprezentanți ai elevilor, părinților, organizațiilor nonguvernamentale – concretizate în aproape 100 de pagini de amendamente la actuala Lege a Educației.
În propunerea de act normativ, elevii care obțin la admiterea în liceu sau la Evaluarea Națională o medie mai mică de 5 sunt, timp de un an, supuși unui program de preprofesionalizare, după absolvirea clasei a VIII- a. „Rezultatele proaste de la Bacalaureat ale elevilor de la filiera tehnologică se explică prin faptul că aceștia intră cu note mici la liceu și le este greu să mai recupereze materia”, a explicat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Învățământul Preuniversitar „Spiru Haret”.
Anul de preprofesionalizare ar urma să elimine carențele acumulate de elevi, după care aceștia vor putea opta pentru liceu sau pentru școală profesională. Fiind vorba despre niște discuții preliminare, nu s-a stabilit unde ar urma să se desfășoare aceste cursuri de preprofesionalizare și ce ar trebui să cuprindă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.