Noua maternitate de pe strada Victoriei va purta numele medicul Muşat Doboş, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în obstetrică-ginecologie, şef al uneia dintre secţiile Maternităţii care a fost cel mai vehement susţinător al ridicării unei maternităţi moderne. Placa cu numele renumitului medic, decedat in august 2010, va fi montata si dezvelită săptămâna viitoare.

“Medicul Muşat Doboş, sau Duduş, aşa cum îl ştiam noi, cei apropiaţi, a făcut tot ce s-a putut, prin metode ortodoxe, ori mai puţin ortodoxe, pentru a convinge buzoienii că această maternitate trebuie ridicată. Ca un omagiu adus medicului ginecolog Muşat Doboş, dar şi în semn de respect pentru întreaga sa activitate, vom monta o placă comemorativă cu numele său la maternitate. Ulterior, se va iniţia un proiect de hotărâre privind atribuirea numelui doctorului Muşat Doboş noii maternităţi, cel care a susţinut ani la rând ca unitatea medicală să fie construită”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

În anul 2010, pe atunci şef al Maternităţii Buzău, medicul Muşat Doboş s-a prezentat în şedinţa Consiliului Judeţean, cu un mulaj reprezentând un organ genital feminin şi i-a invitat pe consilieri să atingă obiectul, spunând că astfel pot vota în cunoştinţă de cauză un proiect privind un împrumut pentru finalizarea lucrărilor la o nouă Maternitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.