beat_la_volan

Ai băut un pahar şi nu ştii dacă poţi să te urci la volan după câteva ore? Nicio problemă, poţi verifica online alcoolemia înainte de a proba etilotestul agentului de poliție.

http://alcooltest.ro/calculator-alcoolemie

Testele de alcoolemie on-line pot fi salvatoare pentru conducătorii auto care pot verifica astfel dacă sunt capabili să păstreze controlul automobilului după ce au consumat băuturi alcoolice, completând un formular pe net.
Premierul Victor Ponta a anunţat ieri noile prevederi ale Codului Rutier, printre acestea figurând şi alinierea la legislaţia europeană privind consumul de alcool la volan. „Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool. Deci, până la 0,2 nu e nici măcar contravenţie. 0,2 înseamnă un pahar de bere. Dar, de la 0,5 în sus, nu 0,8, e infracţiune. Exact cum se întâmplă în toată Europa. Între 0,2 şi 0,5 e contravenţie”, a explicat Ponta. Primul ministru a precizat că una dintre principalele prevederi modificate vizează prevederea din lege care îi obliga pe judecători şi procurori să îl lase pe şoferul care a comis o infracţiune să conducă în continuare. „Am modificat acest lucru şi numai şi numai în situaţiile în care procurorul şi judecătorul constată că nu se prezintă pericol pentru circulaţia pe drumurile publice să mai prelungeşte permisul. Mai pe româneşte, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu poate să mai conducă până nu se termină procesul, să nu mai conducă din momentul în care s-a produs accidentul”, a spus Ponta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.