Leonard Dimian, prefect de Buzău

Războiul declarațiilor între actualul prefect, Leonard Dimian, și fostul prefect, Carmen Ichim, continuă.

După ce șeful de la Casa Albă a dezvăluit probleme grave de mediu în comuna Beceni (amănunte AICI), Carmen Ichim, care s-a suspendat din funcția de comisar-șef la Garda de Mediu Buzău, a contracarat cu o postare pe pagina sa de facebook, sugerând că atacurile din partea lui Leonard Dimian au iz electoral:

Leonard Dimian, prefectul Buzăului, își caută refugiul la Garda de Mediu, după valul de demiteri efectuate de Guvern la mai multe Prefecturi din țară. Săptămâna trecută a scăpat și doar dintr-o greșeală de redactare nu a fost inclus pe lista celor demiși. În această săptămână nu se știe dacă va mai avea noroc, pentru că ultimele sale acțiuni îl fac incompatibil cu funcția de prefect.

Leonard Dimian a considerat că este oportun să se implice în politică și a chemat la sediul Casei Albe mai mulți candidați la funcția de primar din partea partidului Pro România, profitând de faptul că acest partid a încheiat o alianță de colaborare cu P.S.D., pentru Consiliul Județean Buzău și Primăria Râmnicu-Sărat. Momentul i s-a părut prielnic prefectului și a pus mâna pe telefonul instituției, să-i convoace pe candidații Pro România la Instituția Prefectului din Buzău. Fără funcții publice, simpli cetățeni, aceștia nu au înțeles motivul chemării în fața autorității publice și s-au dus. Au rămas surprinși de cererea prefectului, care nu mai era apolitic. Le cerea imperativ să se înscrie la P.M.P. Buzău, partid care l-a propulsat în fruntea instituției. Motivul invocat de prefect a fost acela, că liderul lor, Carmen Ichim, a făcut alianță cu P.S.D. și astfel, ei vor rămâne fără sprijin politic.
Carmen ichim, fost prefect de Buzău
Îi anunț pe toți candidații Pro România că sunt alături de ei. Suntem un partid puternic, un partid de stânga și vom avea susținerea cetățenilor. Prin această alianță am găsit oportunitatea să venim în sprijinul cetățenilor încă din acest mandat și împreună să putem implementa proiecte vitale pentru buzoieni.
Gestul prefectului Leonard Dimian este reprobabil! Îl descalifică din funcția de prefect și pentru faptele sale, îi cer oficial demisia.” , a scris Carmen Ichim.
Replica prefectului de Buzău nu a întârziat să apară, Leonard Dimian anunțând că va scoate la iveală adevărul despre depozitarea de deșeuri de la o societate din Râmnicu Sărat: „Dacă acum îmi cereți demisia, stimată doamnă, într-o manieră atât de nervoasă, ce veți face săptămâna viitoare, când voi scoate la iveală adevărul despre speța Râmnicu Sărat?”
Leonard Dimian, prefect de Buzău
Regretabilă ieșirea publică necontrolată a celei care a condus Garda de Mediu, după ce am prezentat dovezi concrete ale dezastrului în care a lăsat județul să se scufunde. Cu o furie lipsită total de eleganță și cu o neobrăzare sinceră, care șterge fardul de pe profilul public asiduu construit cu propria-i impresie despre sine, doamna Carmen Ichim mă atacă prin dezinformare politicianistă, crezând că mă poate atrage într-o dispută politică.

Îmi reține atenția relatarea dânsei despre ultima ședință de Guvern, prin care își trădează, probabil într-un acces de furie, încercările de a stopa controalele inițiate de Instituția Prefectului prin manevre de palat. Urmăriți comunicatele Instituției Prefectului despre dezastrul ecologic de la Pro Carm Râmnicu Sărat, bătaia de joc de la Beceni, domnia gunoaielor în tot județul și veți înțelege motivele furiei doamnei Ichim.

Interesante și fotografiile postate de domnia sa, rezultate în urma filajului căruia i-am fost subiect și care avea ca scop un „uriaș incident de securitate”. Precizez pentru opinia publică faptul că cercetarea evenimentelor ilustrate prin fotografiile postate de Carmen Ichim a scos la iveală nu numai inexistența unui incident de securitate, ci, dimpotrivă, implicarea dânsei într-o manevră menită să îmi zadarnicească numirea în funcția de prefect.

Dacă acum îmi cereți demisia, stimată doamnă, într-o manieră atât de nervoasă, ce veți face săptămâna viitoare, când voi scoate la iveală adevărul despre speța Râmnicu Sărat?

Îmi voi face până la capăt datoria pe care o am ca prefect de a asigura respectarea legii în județul Buzău și responsabilitatea de a apăra drepturile cetățenilor.

P.S. Încercați, vă rog, să nu îmi mai atacați familia prin conturile false sau prin intermediul pretinsei pagini de media Buzău 24h. Vă garantez că atât eu, cât și cei dragi mie, nu suntem intimidați de producția impresionantă de mizerii și de atacuri la persoană. Este mai bine să vă asumați furia, așa cum ați făcut-o acum. Cu ocazia aceasta, vă cunosc și buzoienii exact așa cum sunteți.” , a reacționat prefectul Leonard Dimian, pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.