În plină iarnă, două familii din satul Potoceni, comuna Mărăcineni, au rămas fără acoperiș deasupra capului și au pierdut tot ce au realizat până acum, după ce locuințele lor au fost mistuite de flăcări, într-un incendiu produs ieri. Comunitatea s-a mobilizat și a început să facă apeluri numeroase pe facebook, pentru a-i sprijini pe cei rămași pe drumuri.

CE SPUNE ISU BUZĂU DESPRE INCENDIUL DE IERI:

Audio plt. Vlăduț Pîrvu, purtător de cuvânt ISU Buzău

În data de 2 februarie, în jurul orei 12, pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină la un incendiu ce a afectat două imobile de pe raza localității Potoceni din comuna Maracineni.

De urgență, către locul indicat în apelul la 112, au fost dislocate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, autocisterna, și peste 20 pompieri.

În urma recunoașterii la fața locului, pompierii au constatat că nu există victime surprinse de incendiu iar flăcările se manifesta la nivelul acoperișului celor doua clădiri, arzând generalizat pe o suprafață în jur de 350 metri pătrați cu mențiunea că cele doua locuințe erau situate la o distanta de aproximativ 1 metru.

La 3 ore de la anuntare, pompierii au lichidat complet flăcările, eliminând orice pericol de propagare al incendiului.

La finalul intervenției, a fost stabilit că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum deteriorat al uneia dintre clădiri.

Și primarul comunei Mărăcineni a lansat un apel umanitar:

Dragi locuitori,

Sunt momente în viață când e nevoie de solidaritatea și implicarea tuturor pentru ca un seamăn al nostru să poată merge mai departe. Acesta este unul dintre ele.

După cum probabil ați auzit, două familii din satul Potoceni – dintre care una cu un bebeluș de opt luni – și-au pierdut casele într-un incendiu devastator produs ieri, 2 februarie. Nu le-a mai rămas nimic. Sunt doar ei și cerul liber și poate că mai e ceva: speranța că, prin ajutorul lui Dumnezeu și al semenilor, lucrurile se vor rezolva.

De aceea, facem un apel la dumneavoastră, rugându-vă să vă alăturați celor care vor să ajute la reconstrucția locuințelor. Orice donație, oricât de mică, este importantă., este apelul făcut de primarul Constantin Dumitru.

Date de contact și conturile în care pot fi donați bani:

Alina Tudose – 0784303676

Alin Tudose – 0769291193

str. Fermei, nr. 74, sat Potoceni,

com. Mărăcineni, jud. Buzău

DETALII BANCARE:

Titular cont: Alina Tudose

RO72INGB0000999908213381

Titular cont: Burlacu Bogdan Adrian

RO16BTRLRONCRT0CF8374301

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.