Buzoienii care aveau de rezolvat diverse probleme la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto trebuie să se grăbească ori să îşi amâne programarea. Timp de două zile, pe 19 şi 22 octombrie, nu se vor emite acte ce ţin de acst serviciu. În luna octombrie au demarat etapele de punere în funcţiune a unor aplicaţii informatice necesare modernizării Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere. Prima fază se va încheia până la sfârşitul acestui an.

Un prim beneficiu constă în simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere. În acest sens, se va elimina necesitatea procurării şi completării de către cetăţeni a formularelor aferente, care vor fi tiparite direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic. De asemenea, într-o etapă viitoare va fi posibilă şi încasarea contravalorii documentelor emise, Ia ghişeele serviciilor publice comunitare judeţene de profil. Gradul de complexitate şi volumul operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date deja existente presupune întreruperi ale fluxurilor unor activităţi.

Astfel în zilele de vineri, 19 octombrie şi luni, 22 octombrie nu se vor putea emite/confecţiona: permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora, certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora, autorizaţii provizorii de circulaţie, plăci cu numere de înmatriculare. Totodată, în aceste zile nu se va putea susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere. Activitatea de examinare la proba practică se va derula conform programărilor. Modernizarea în totalitate a Sistemului informatic naţional se va finaliza în primul semestru al anului viitor, cîând vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile referitoare Ia evidenţa vehiculelor înmatriculate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.