
Dupa taxa pe apa de ploaie, cea pe scaun, cea pentru viciu, initiativa taxarii fast food-urilor parea ca va prinde repede contur. Insa, ministrul Sanatatii, Cseke Attila apreciaza ca introducerea taxei pe fast food este amanata intrucat este un proiect pe care nu il considera oportun in acest moment si pentru care Romania nu este pregatita.
Ministerul Sanatatii intentiona sa introduca taxa pe fast food pentru sustinerea programelor nationale de sanatate. Cseke Attila declara, in februarie 2010, ca reactiile externe in cazul introducerii taxei pe fast food au fost bune si preciza ca specialistii lucreaza la actul normativ. Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel spunea atunci ca lista produselor alimentare nerecomandate ce ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma si apa minerala.
Patronatele atentionau insa ca introducerea taxei pe fast food ar putea duce la cresterea pretului alimentelor in medie cu peste 20%, dar si la disponibilizarea a 36.000 de salariati, respectiv 20% din personalul din industria alimentara.