Numărul buzoienilor care s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii şi pneumonii continuă să crească de la o săptămâna la alta. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, la nivelul întregului judeţ, în săptămâna care a trecut, peste 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii şi pneumonii.

Astfel, s-au înregistrat 1.533 cazuri de infecţii acute respiratorii, dintre care 62 au necesitat internarea. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani, cu 412 de cazuri, şi cei cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, cu 357 de cazuri. Din fericire, doar câteva cazuri au necesitat internare, mai exact 62.

Și la numărul pneumoniilor se înregistrează o ușoară creștere, înregistrându-se 543 de cazuri, din care 147 au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată de categoria de vârstă, 15 –49 ani, cu 108 cazuri, dar şi cei cu vârste cuprinse între 5– 14 ani, cu 106 de cazuri. Până în prezent, nu a fost semnalat niciun caz de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.