O coloană de tiruri de câțiva km s-a format pe șoseaua de centură a municipiului Buzău după ce a fost restricționat traficul pe drumul european 85 pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone. Poliția județului Buzău a luat decizia ieri la prânz din cauza viscolului care se manifesta violent în jumătatea estică a județului. Restricția a fost menținută și pe pracursul nopții după ce meteorologii au prelungit codul galben de ninsori și vânt puternic.
Șoferii de tir, unii dintre ei ajunși în țară după mii de km străbătuți prin Europa, spun că drumarii români nu-și fac datoria și din această cauză se crează blocaje.Profesioniștii șoselelor sunt nemulțumiți că nu au primit explicații și au fost trași pe dreapta la ieșirea din Buzău fără măcar să știe pentru cât timp. Unii au rămas și fără bani și fără combustibil și au ajuns la limita răbdării.
Între cei nevoiți să petreacă o noapte în cabina tirului au fost și câțiva care au înțeles că măsura este menită să le protejeze viața.
 Filtre de poliție au stat toată noaptea la sensul giratoriu de la ieșirea din oraș și au întors din drum șoferii ale căror autovehicule depășeau masa maximă admisă.
 Carosabilul pe drumul european 85 a fost curățat până la căderea întunericului când tiriștii au tras speranță să se ridice restricția.Poliția din Vrancea însă a solicitat autorităților buzoiene să nu permită accesul tirurilor din cauza blocajului creat la Tișița.
 Până astăzi la ora 14 meteorologii au emis o atenționare cod galben pentru județele Buzău și Vrancea,, potrivit căreia va continua să ningă iar vântul va sufla la rafală cu peste 70km/h viscolind zăpada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.