UPDATE

Serviciul a fost reluat, sâmbătă seară.

„Bună seara! Vă anunțăm faptul că gazele au fost deschise. În cazul în care întâmpinați probleme, încercați să resetați centralele. Dacă nici în acest caz nu funcționează, vă rugăm să sunați la următoarele numere:
• 0722271698 -Dragomir Dumitru;
• 0730606160 -Manea Ionuț” , au transmis autoritățile locale, după reluarea furnizării de gaze naturale.

* Știre inițială

Situație delicată în comuna Gălbinași, unde locuitorii au rămas, de azi-dimineață, fără gaze naturale. Problema ar putea fi rezolvată, temporar, în această seară. 

„Stimați cetățeni ai Comunei Gălbinași,

Vă anunțăm că avaria produsă astăzi, 16.01.2020, la sistemul de alimentare cu gaze s-a datorat faptului că producția de gaze de la sondă, proprietate OMV Petrom, situată în vecinătatea SC AAYLEX PROD SA( Cocorico) de unde se furnizează gaze pentru Comuna Gălbinași, nu a mai avut capacitatea furnizării consumului de gaze necesar comunei, din cauza lipsei de presiune.
Din informațiile furnizate de către OMV Petrom, în jurul orei 14 30 ni se vor oferi informații legate de ora deschiderii gazelor în această seară, pentru a beneficia de gaze pe timpul nopții, iar mâine pe timpul zilei fiind posibil să se întrerupă la fel ca și astăzi.
Luni vom avea întâlnire la Prefectura Buzău cu cele trei instituții responsabile( OMV Petrom, Premier Energy și Trans Gaz) pentru a demara preluarea gazelor de la stația Bentu Trans Gaz.
După ce vom primi comunicatul vă vom anunța ora la care se vor deschide gazele, iar mâine după ce vom stabili modul în care se vor prelua gazele de la Trans Gaz, modelul de operare și timpul acestuia vă vom anunța în timp util până la rezolvarea acestei probleme.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că vom face toate demersurile necesare pentru rezolvarea problemelor cât mai rapid.” , a transmis primarul Dumitru Dragomir, astăzi, pe pagina de facebook, după ce s-a interesat de motivul sistării serviciului către populație. 

Ulterior, primarul a luat legătura cu prefectul și cu președintele Consiliului Județean, cerând sprijinul pentru o rezolvare imediată a problemei.

În atenția prefectului a fost trimisă și o adresă, prin care se solicită o întrevedere de urgență cu toți reprezentanții instutuțiilor și societăților implicate.

Primarul a publicat și răspunsul primit de la OMV Petrom, care ar putea să-și asume reluarea furnizării serviciului, în această seară, din surse proprii. 

În comuna Gălbinași sunt peste 4000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.