În luna martie, localnicii din Colţi au fost terorizaţi de atacurile unui urs. Aproape în fiecare noapte erau omorâte animale într-o gospodărie. În cele din urmă s-a reuşit obţinerea de avize care să permită împuşcarea sa. La momentul respectiv, reprezentanţii Ministerului Mediului şi iubitorii de animale au contestat măsura şi chiar s-a susţinut că ursul omorât nu era cel care ataca animalele din gospodării.
De mai bine de o lună, în zona Colţi nu s-a mai înregistrat niciun atac în gospodăriile oamenilor, dovadă a faptului că ursul împuşcat a fost cel care omora animalele.

„Este aproape o lună de când a fost împuşcat. N-au mai fost atacuri de atunci. Linişte totală. În concluzie, el a fost ursul problemă, iar împuşcarea lui se dovedeşte că a fost o decizie înţeleaptă. De fapt, în burta lui s-au şi găsit bucăţi din porcul consumat la ultima masă”, a declarat Pavel Rădulescu, primarul din Colţi.

Potrivit specialiştilor, a scăzut foarte mult numărul de oi din zona montană, dar şi cantitatea de zmeură. În acelaşi timp, a crescut numărul de urşi, la nivelul judeţului Buzău înregistrându-se în acest moment peste 800 de exemplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.