Au răsuflat uşuraţi în urmă cu ceva timp când au aflat că doi dintre miniştrii guvernului Boc se trag din localitatea lor. Credeau că în sârşit vor beneficia de un ajutor din partea celor din Executiv în privinţa reţelei de apă potabilă. S-au înşelat însă. Localnicii din comuna Costeşti, în care îşi au obârşia miniştrii Udrea şi Predoiu, se chinuie cu apa ca în evul mediu. Din cele 24 de fântâni de pe raza comunei doar 4 au apă potabilă. Analizele făcute de Direcţia de sănătate publică au demonstrat că conţinutul în nitriţi a fost depăşit chiar şi de 10 ori, iar doi bebeluşi s-au intoxicat de la apa nepotabilă.

“In localiatea Costesti, depasirea cantitatii de nitriti din apa a fost de 3 ori la sase din cele 10 fantani din care s-au prelevat probe, a declarat Mihaela Voineagu, purtătorul de cuvânt al DSP Buzău.

Medicii au avertizat populaţia privitor la riscul la care se expune dacă consumă apă din fântâni.

„Noi am sfatuit lumea sa nu consume apa din fantani. Consumul acestei ape duce la intoxicatii, se agraveaza anumite probleme cardiace”, sustine Vlaicu Giurgea, medicul dispensarului din Costeşti.

Primarul a depus la ministerul dezvoltării regionale, condus de consăteanca sa, Elena Udrea, un proiect în valoare de 4 milioane de lei prin care doreşte alimentarea cu apă potabilă şi o reţea de canalizare în două din cele şase sate ale comunei.

„Am depus un proiect la Ministerul Dezvoltarii pentru o retea de apa si canalizare. Nu mai avem ce face decat sa asteptam finantarea”, a declarat Constantin Moise, primarul comunei Costeşti.

 Până ceva primi însă undă verde proiectul de alimentare cu apă, localnicii comunei cu doi miniştri, vor continua să bea apă de la puţinele fântâni care mai au apă potabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.