Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, la nivelul județului Buzău, a ajuns la peste 2.000. În majoritate, este vorba despre buzoieni reveniți în țară, după data de 15 mai, urmare a ieșirii din starea de urgență. Regula, însă, este ca ei să intre într-o perioadă de 14 zile de izolare acasă. Încălcarea normelor aduce amendă sau chiar trimiterea într-un centru de carantină instituționalizată, în funcție de gravitatea abaterii.

„Astăzi, 28 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

27 persoane se află în carantină instituționalizată;

2047 persoane sunt izolate la domiciliu;

În județul Buzău au fost confirmate 188 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 57 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

În ultimele 24 de ore, 50 de jandarmi buzoieni au executat atât misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, asigurându-se că sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, cât și misiuni specifice Jandarmeriei Române. În urma acestor misiuni, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4250 lei. În zona centrelor de carantină care funcționează la nivelul județului, efective de jandarmi acționează zilnic pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.

Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1459 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare 3 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 8.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 43 de sancțiuni, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 8 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și alte 32 de sancțiuni la Legea 61/1991 și la alte acte normative, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 23.000 de lei.” , se menționează în buletinul informativ transmis de Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.