Bani pentru fermieri! Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat vineri că se ia în calcul să fie aprobată o nouă schemă de ajutor care să vină în sprijinul producătorilor agricoli, potrivit agrointel.ro. Este vorba despre un nou pachet de măsuri de criză pentru sectorul laptelui, cărnii de porc și al legumelor și fructelor care va fi prezentat pe 18 iulie la viitorul Consiliu al miniștrilor Agriculturii din statele Uniunii Europene!

„Comisarul european pentru Agricultură, Phill Hogan, va prezenta în 18 iulie la viitorul Consiliu de miniștri ai Agriculturii din UE, pentru că încă ne confruntăm cu o criză acută în sectorul laptelui, cărnii de porc și al legumelor și fructelor. Din păcate, Federația Rusă a confirmat continuarea embargoului pentru produsele din Uniunea Europeană, deși în urma discuțiilor s-a deschis o breșă. Sunt produse pentru copii pentru care au fost stabilite o serie de contingente. Sunt semne îmbucurătoare care ne dau speranțe că în sfârșit într-un termen previzibil o să reușim să mai deblocăm puțin piața europeană și să îndreptăm din nou exporturile către piața rusă„, a declarat, astăzi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, în deschiderea Forumului Internațional al Alimentației.

Totodată, acesta a subliniat că la nivel european se discută și despre reglementarea pe lanțul alimentar a relației dintre producător, procesator și supermarket, iar în câteva luni un Task Force constituit în acest sens va prezenta concluziile.

„Sunt interese mari și sunt convins că sunteți atenți la ceea ce se întâmplă pe reglementarea lanțului alimentar, a relației dintre producător, procesator și supermarket. Să nu uităm că și la nivel european se caută o soluție și este vorba de un Task Force condus de un fost ministru al Agriculturii din Olanda, care încearcă să găsească soluții pentru a stabili un echilibru între actorii principali ai lanțului alimentar. Recent, la Consiliul miniștrilor Agriculturii de la Luxemburg am ridicat și eu și mai mulți miniștri problema riscului pe care, pe lanțul alimentar, îl suportă numai, sau în cea mai mare parte, fermierul, producătorul. Este prevăzută prezentarea concluziilor acestui Task Force în câteva luni„, a subliniat șeful de la Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.