Muzeul Județean anunță cu regret faptul că, în data de 28 octombrie, prin extinderea necontrolată a unui incendiu de vegetație, structurile ce constituiau nucleul Parcului Arheologic Cârlomănești au fost mistuite în totalitate de flăcări.
În anul 2014 Muzeul Județean Buzău, în parteneriat cu Asociația Culturală ”ARKADIA”, a demarat un proiect ambițios, acela de a crea în județul Buzău primul parc arheologic destinat atât turiștilor, cât și observațiilor de interes științific. Prin eforturi comune au fost ridicate trei structuri reprezentând două locuințe, reconstituiri ale unor descoperiri arheologice din situl de la Cârlomănești-Cetățuia, precum și un cuptor pentru ars ceramica. De asemenea, tot în anul 2014 a fost implementată și activitatea cultural-educativă Zilele Porțillor Deschise pe Șantierul Arheologic Cârlomănești.

Din păcate flăcările au ars vegetația și de pe situl arheologic Cetățuia (cod LMI BZ-I-s-A-02212) și parțial de pe situl arheologic Arman (cod RAN 50148.05). Conducerea Muzeului Județean Buzău își exprimă speranța că autoritățile cu competențe în domeniu vor reuși identificarea autorului sau autorilor incendiului care a provocat aceste distrugeri.

1 COMENTARIU

  1. De patru ani de zile,de cand au fost construite casutele de lut, la asa zisul Parc Arheologic, nu s-a mai facut nimic. Cele doua casute erau in stare jalnica, stuful de pe acoperis cazuse, iarba invadase tot terenul din jur. Nicio lucrare de intretinere, nimic, nimic!! Pasc oile pe terenul muzeului. Nici macar imprejmuire nu are terenul pompos numitului Parc Arheologic. Asa ca, ce regreta reprezentantii muzeului? Poate lipsa de implicare . Chiar, cum o fi cu autorizarea ISU pentru parcul asta arheologic??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.