DSCF1075Poliția Municipiului Buzău a inaugurat, miercuri, în Parcul Crâng, primul „Parc școală pentru bicicliști”, un proiect derulat în colaborare cu Primăria municipiului Buzău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Situat în apropierea foișorului, parcul tematic, destinat  copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 16 ani, dispune de 400 de metri de piste pentru bicicliști şi își propune să contribuie la formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie de către biciclişti, copiii fiind implicaţi, astfel, într-o situaţie de trafic reală.
În spațiul recent amenajat au fost amplasate treceri de pietoni, semne de circulație, un sens giratoriu și chiar semafoare care nu vor funcționa însă decât atunci când vor fi organizate activități tematice în Parcul școală pentru bicicliști.

DSCF1199
Astăzi, odată cu inaugurarea Parcului școală pentru bicicliști, s-a desfășurat și faza pe municipiu a concursului „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”, la care au participat elevi pe biciclete de la mai multe școli din municipiu, însoţiţi de profesori îndrumători.

Toți concurenții au primit din partea organizatorilor broșura „Micul biciclist”, realizată cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Buzău, dar și „permisul de biciclist” care le-a fost acordat de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.