O clădire simbol a municipiului Buzău va fi readusă la viaţă, cu bani europeni. Este vorba despre imobilul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde zeci de ani a funcţionat Spitalul Brătianu.

Marţi, a avut loc semnarea contractului de atribuire a lucrărilor către firma care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Buzău.

Aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiţii al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu. Este primul proiect din judeţul Buzău finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci şi zona de jur-împrejurul imobilului. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că în zonă va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană şi băncuţe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc şi activităţi culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.