Primarul orașului Pătârlagele, Ion Gherighceanu luptă pentru o imagine a oraşului cât mai aproape de statut şi, nu în ultimul rând, pentru ridicarea nivelului de trai în toate comunităţile aparţinătoare. Cu finanţare de la Guvernul României, a fost implementat un proiect în valoare de 40 de miliarde de lei vechi pentru asfaltare de drumuri de interes local. Cu alte 40 de miliarde de lei vechi, de data aceasta bani europeni, primarul Gherghiceanu a finalizat un proiect de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în oraşul Pătârlagele.

Un capitol important în planurile administraţiei de la Pătârlagele, conceput şi susţinut de primarul Gherghiceanu, a fost orientat către atragerea de fonduri europene, de altfel un deziderat la nivel naţional. Nouă proiecte au deja aprobarea Comisiei Europene şi se află în faze incipiente de demarare a lucrărilor. Spectrul este divers: de la reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă – o investiţie în valoare de 300 de miliarde de lei vechi, aprobată , la extinderea şi dotarea unităţilor de învăţământ, cum este cazul şcolilor din satele Mărunţişu, Valea Lupului şi Crâng.

Prin GAL „Valea Buzăului”, proiect european în valoare de 46 de mii de euro, va fi posibilă dotarea cu echipamente IT şi comunicaţii, în scopul eficientizării actului administrativ în oraşul Pătârlagele. Un proiect european, în valoare de 44 miliarde de lei vechi, este folosit pentru restaurarea, consolidarea  şi introducerea în circuitul turistic a bisericii monument de la Sibiciu de Sus.

Două proiecte sunt semnate în anul 2018, vor avea finanţare de la Guvernul României şi se vor finaliza cu ridicarea unui atelier şcoală, în cadrul Liceului Tehnologic Pătârlagele, în valoare de 6,4 miliarde de lei vechi, şi reabilitarea şi modernizarea atelierului existent, cu finanţare în valoare de 8,2 miliarde de lei. Un proiect PNDL este realizat în proporţie de 80% şi a presupus construirea unei grădiniţe cu program prelungit, cu patru săli de grupă, în valoare de 12 miliarde de lei vechi. Nu în ultimul rând, alte 57 de miliarde de lei vechi, pe un proiect PNDL, vor fi folosite pentru modernizarea străzilor în oraşul Pătârlagele.

2 COMENTARII

  1. 9 proiecte incropite pe ultima suta de metrii cu care sa scoateti ochii electoratului, doar, doar mai castigati 4 ani mana libera la buzunarul comunitatii!!!! In primul rand clarificati si delinitati clar tipul proiectelor si sursele de finantare caci ati facut un bors si profitati de faptul ca oamenii de rand nu au habar ce inseamna FINANTARE UE SAU FONDURI GUVERNAMENTALE!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.