Patru localitati din partea de nord a judetului Buzau au ramas mai bine de 24 de ore fara curent electric. De vina este zapada cazuta abundent: din cauza greutatii omatului, crengile copacilor s-au rupt sau s-au lasat peste conductorii electrici si le-au scos din functiune. Echipele de la Electrica au lucrat la foc continuu, iar in aceasta seara in toate gospodariile afectate a fost restabilita alimentarea cu energie.

Localnicii comunei Tisau s-au trezit ieri ca apasa degeaba pe intrerupatoare: curentul s-a oprit si nici pina la lasarea intunericului nu a revenit. Dupa o noapte petrecuta la lumina lumanarii, azi priveau cu ingrijorare catre proviziile din frigidere.

„Nu e curent de aseara, nu stiu ce-o fi, ca am stat la lumanare si la lampă, dar n-au nici gaz nu prea avem”, declara Constantin Stanciu, localnic Hales.

In satul vecin, aceeasi problema.

„Nu e curent de aseara, mi-e frica ca s-au stricat ceva ca a dat aseara si s-a oprit iar. Am fost cu echipa in padure i-am ajutat dar e greu, copiii au invatat aseara la lumanare ca maine se duc la scoala”, ne-a declarat Florin Negulescu, localnic Tisau

Linia de medie tensiune afectata strabate padurea prin zona accidentata, astfel ca  angajatii de la Electrica au fost nevoiti sa urce pe jos pe munte prin zapada pina la briu ca sa caute zonele unde conductorii sunt intrerupti.

In total 12 puncte de transformare au iesit din functiune, iar localnicii din 4 sate ale comunei Tisau au ramas in bezna. In urma cu o ora, curentul electric a fost insa  restabilit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.