postasiSindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a anunţat patru zile de proteste care urmăresc, în principal, demiterea conducerii instituţiei şi creşterea salariilor personalului cu 20%.  Prima zi de proteste a fost stabilită pentru astăzi, când angajaţii vor picheta prefecturile din toată ţara. Și lucrătorii poștali buzoieni își vor scanda revendicările în fața Prefecturii, astăzi dimineață. A doua zi de proteste va avea loc duminică, începând cu ora 10.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde, potrivit organizatorilor, urmează se se strângă în jur de 5.000 de oameni. Marţi, 13 mai, va fi grevă japoneză în toată ţara, iar două zile mai târziu oamenii vor ieşi din nou în stradă şi vor picheta, de ora 10.00, sediile Oficiilor Judeţene de Poştă şi sediul Poştei Române din Capitală.

După cele patru zile de proteste, în perioada 12-16 mai va avea loc o „amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor”, iar în cazul în care solicitările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţii structurilor de conducere, vor intra în greva foamei.

Sindicaliştii cer demiterea directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe şi a oamenilor aduşi de aceştia. Totodată, sindicaliştii solicită creşterea salariilor cu 20 la sută, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziţionarea de uniforme şi genţi poştale, precum şi angajarea de personal pe locurile vacante.

Anul trecut, în luna februarie, peste 50 de poștași buzoieni au pichetat Institutia Prefectului, purtând cagule și măști craniu, în semn de protest față de politica de austeritate și de restructurările din cadrul Poștei Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.