Prefectul judeţului, Paul Beganu, nu a primit nicio solicitare legată de o eventuală redesenare a colegiilor electorale din judeţ. Asta a declarat astăzi într-o conferinţă de presă, infirmând astfel zvonurile potrivit cărora, partidul de guvernământ ar fi solicitat Instituţiei Prefectului acest lucru.

“Nu am fost solicitat, nici de la minister şi nici de la niciun partid politic legat de o nouă recreionare a colegiilor uninominale. Este întra-adevăr atributul Prefecturii, dar este ultimul lucru de care ar trebui să ne ocupăm acum, în condiţiile în care nu ştim când vor avea loc alegeri şi cum vor fi organizate acestea”, a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

Acest subiect al redesenării colegiilor electorale a fost prezentată de către preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, care, în ultima conferinţă de presă, a afirmat că PDL doreşte să treacă prin Parlament o serie de acte normative prin care să fie schimbat sistemul de vot pentru alegerile viitoare, sistem de vot care ar ajuta partidul de guvernământ. „P.D.-L. mai face un lucru pe ascuns. Este vorba despre redesenarea colegiilor, pentru că – s-au gândit ei – de ce să piardă colegiile şi să nu le câştige prin simpla alăturare a comunelor care au primari P.D., având în vedere, evident, că primarii în funcţie sunt favorizaţi de legea dată, res­pectiv de a ieşi din primul tur indiferent de numărul de voturi. Dacă la nivelul judeţului Buzău sunt 25-26 de primării P.D., de ce n-ar face ei două colegii de parlamentari, cu câte 13 comune în fiecare, şi în felul acesta să câştige sigur două colegii de deputat, ceea ce înseamnă şi un colegiu de senator şi să rămână cu numă­rul de parlamentari conservat la câţi au acum? De ce să fie împărţite comunele în mod corect după locul în care se află, după interesul zonal?”, a afirmat Boşcodeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.