PDL va vota împotriva proiectului de buget pe anul 2013 prezentat de USL, a declarat  prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, susţinând că este un buget mincinos faţă de aşteptările românilor, în care şomajul este principala caracteristică.
PDL votează împotriva bugetului prezentat de USL, pentru că este un buget mincinos faţă de aşteptările românilor. Românii au fost minţiţi în campanie, s-a amânat prezentarea bugetului din octombrie până la începutul lui februarie pentru a ascunde noile poveri puse pe cetăţenii României. Credem că acest buget este un buget în care şomajul va fi principala caracteristică„, a precizat Preda, după şedinţa BPN.
El a adăugat că prin acest buget se sufocă investiţiile şi se ia fermierilor tot ce au obţinut prin taxele şi impozitele din Codul Fiscal.
Preda a mai spus că PDL trebuie să se bată în Parlament pentru ca acest buget să nu treacă, arătând că va fi greu, dar speră că democraţia „va răzbate în Parlament„.
Cezar Preda a menţionat că PDL nu a avut în vedere la dezbaterea bugetului o corelare a acţiunilor grupurilor parlamentare cu cele ale PPDD şi UDMR, dar acest lucru nu exclude un vot comun la amendamente.
Chiar fără nicio înţelegere între cele trei partide, atunci când majoritatea a întreprins acţiuni contrare intereselor României noi ne-am sincronizat„, a adăugat Preda.
Comisiile parlamentare de buget-finanţe au adoptat, vineri seară, cu amendamente, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013. Raportul favorabil a întrunit 23 de voturi „pentru”, 3 abţineri şi 5 voturi „împotrivă”.
La nivelul comisiilor de buget-finanţe a fost amendat proiectul legii bugetului de stat, faţă de forma popusă de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finanţe către alţi ordonatori de credite.
De asemenea, parlamentarii din cele două comisii au adoptat, vineri seară, fără amendamente, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013. Raportul favorabil a întrunit 24 de voturi „pentru”, cinci voturi „împotrivă” şi trei abţineri.
Cele două proiecte de lege urmează să intre astăzi în dezbaterea plenului Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.