Succes al liderului PNL Buzau in Parlament. Comisia de Aparare din Camera Deputatilor, al carei vicepresedinte este George Scutaru,  a adoptat ,ieri, un amendament la Ordonanta privind prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare care prevede ca, daca dupa recalculare rezulta un cuantum mai mic, pensia primita ramane cea aflata in plata inaintea recalcularii.

Deputatii din Comisia de Aparare au amendat, marti, Ordonanta de prelungire pana la sfarsitul anului a termenului de recalculare a pensiilor militarilor pentru care nu au fost identificate actele necesare. Tot ieri, a fost adoptat in Comisia de Aparare din Camera Deputatilor un amendament la legea  privind participarea la misiuni in strainatate.

Amendamentul vizeaza introducerea unei noi prevederi potrivit careia : pe perioada participarii la misiuni si operatiuni, cuantumul brut al soldei, salariului lunar, sporurilor, compensatiilor, indemnizatiilor si al altor drepturi banesti acordate personalului din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu pot fi diminuate. Amendamentul a fost propus de liderul liberalilor buzoieni,  George Scutaru. Reprezentantii MApN nu au avut obiectii. Potrivit lui Scutaru, costurile estimate pentru MApN in cazul in care acest amendament va fi aprobat in plen este de aproximativ 5 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.