CNA a decis, in sedinta de ieri, sa amendeze cu 100.000 de lei postul OTV, care a difuzat, in lunile aprilie si mai, mai multe mesaje de adeziune la Partidul Poporului, fapt interzis de legislatia audiovizuala in afara campaniilor electorale.

Potrivit Consiliului National al Audiovizualului in emisiunea „Dan Diaconescu Direct” din 11 aprilie a fost difuzata o inregistrare cu titlul „Dan Diaconescu s-a intalnit cu simpatizantii sai din Buzau”. In emisiune, telespectatorii erau invitati sa raspunda prin sms la intrebarea: „Viitorul presedinte DD ii va scapa pe romani de saracie?”.

In cadrul inregistrarii, Dan Diaconescu a fost prezentat in timp ce taia panglica la inaugurarea sediului Filialei Partidului Poporului Dan Diaconescu Buzau. Ulterior, in cadrul unei conferinte de presa, Dan Diaconescu si-a prezentat planurile pentru Buzau, in conditiile in care ar reusi sa devina presedinte al Romaniei.

Astfel, CNA au decis amendarea postului OTV cu 100.000 de lei, pentru incalcarea articolului 139 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia: „Publicitatea, pozitiva sau negativa, in legatura cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisa, cu exceptia perioadelor de campanie electorala”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.