Perchezitii in Buzau. Sunt vizati traficanti de fosfura de aluminiu, substanta mortala pentru oameni, folosită ilegal pentru deratizare/ dezinsecție.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în domeniul CBRN (chimic,biologic, radiologic şi nuclear) din cadrul SIAS, au pus în executare un număr de 10 mandate de percheziţie, pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat şi localităţilor învecinate.

Au fost efectuate percheziţii la sediile şi punctele de lucru ale agenţilor economici, cât şi la domiciiile administratorilor.

Activităţile sunt realizate într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de substanţe periculoase, respectiv fosfura de aluminiu.

Substanţa este extrem de toxică, mai ales în condiții de umezeală, deoarece în contact cu apa degajă gaz de fosfină, care prin inhalare afectează plămânii, rinichii, inima și ficatul. Intoxicația are o rată de mortalitate mare, de peste 30%.

Până acum, în România, fosfura de aluminiu este vinovată pentru moartea unei mame și a celor doi copii ai săi, într-un bloc la Timișoara, precum și a altor doi minori – într-o comună din județul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.