Un bărbat din Galaţi, bănuit că ar fi exploatat sexual o minoră pe care ar fi racolat-o prin metoda „loverboy”, a fost depistat în urma a patru percheziţii efectuate în Galaţi şi Buzău.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorilor D.I.I.C.O.T.-S.T. Galaţi, au efectuat patru percheziţii domiciliare şi au reţinut o persoană, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de trafic de minori.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Galaţi au efectuat patru percheziţii, în municipiile Galaţi şi Buzău, la imobilele folosite de un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Galaţi, bănuit de trafic de minori şi ale unor persoane din anturajul acestuia.

În urma acestor activităţi au fost descoperite şi ridicate mai multe documente şi medii de stocare, precum şi 5.200 de lei.

Din cercetări au rezultat indicii că, în luna august 2019, bărbatul ar fi recrutat, prin intermediul unei aplicaţii de pe internet, folosind metoda „loverboy”, o minoră de 16 ani, pe care ar fi scos-o din mediul familial şi ar fi determinat-o să renunţe la şcoală.

În continuare, timp de aproximativ nouă luni, prin constrângere fizică şi psihică, bărbatul ar fi exploatat-o pe minoră, obligând-o la practicarea prostituţiei şi obţinând, în acest mod, un profit de peste 100.000 de lei.

Persoana în cauză a fost reţinută, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.