mascati
Joi dimineață, peste 120 de polițiști de la Poliția Capitalei efectuează 43 de percheziții în municipiul Bucureşti, în Buzău, Mehedinți, în Ilfov și Dâmbovița la persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul cu 7 milioane de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanții unor societăţi comerciale care au încheiat contracte cu instituţii publice, ar fi creat circuite economico – financiare fictive, înregistrând în contabilitate achiziţii nereale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.
De asemenea, s-a stabilit că, pentru ascunderea provenienţei ilicite a sumelor rezultate din activitatea evazionistă, banii erau transferați, în repetate rânduri, în conturile firmelor controlate tot de persoanele în cauză și retrase în numerar.
Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproape 18 milioane de lei.
Polițiștii vor pune în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul poliției pentru audieri.
Pentru probarea activității infracționale au fost valorificate pachete analitice furnizate de Unitatea Centrală de Analiză a Informaților din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.