Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vrancea, Galaţi, Buzău şi Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în judeţele Vrancea, Buzău şi Vaslui, în cadrul unui dosar de contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 176 de pachete de ţigări, tutun vrac, două cutii cu tuburi de ţigarete, dispozitive de fabricat ţigări, 18.300 de lei, 650 de euro, 80 de lire sterline, precum şi 15 telefoane mobile.

La data de 12 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au surprins în flagrant delict, în judeţul Galaţi, trei bărbaţi, de 44, 48, respectiv 49 de ani, care ar fi vândut 1.100 de pachete de ţigări, pentru suma de 7.300 de lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de cei 3 a fost dispusă măsura reţinerii.

În fapt, din anul 2019, un bărbat din Republica Moldova, împreună cu alţi 5 bărbaţi şi două femei, ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în comercializarea pe teritoriul României a ţigărilor aduse din Republica Moldova, fără a plăti accize şi aducând astfel un prejudiciu bugetului statului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.