dinca
UPDATE: „Astăzi, 12 mai 2015, Poliţia sectorului 1 Bucureşti a efectuat o percheziţie la sediul instituţiei noastre, ca urmare a solicitării Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. În urma percheziţiei efectuate, la momentul transmiterii acestei informări de presă, niciun angajat al Operei Naţionale Bucureşti nu a fost reţinut şi nici chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru alte audieri”, se arată într-un comunicat remis de Opera Națională al cărei director este Răzvan Dincă.

UPDATE: Răzvan Dincă a fost dus pentru audieri la Poliţia Sector 1 din Capitală. În dosarul respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 face cercetări existând suspiciuni că mai mulţi funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese. Descinderile au loc la mai multe adrese din Bucureşti, respectiv la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei, potrivit unui comunicat de presă al PJS1. Conform sursei citate, în acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti.

Procurorii fac, marţi, percheziţii la Opera Naţională din Bucureşti, într-un dosar în care ar fi vizat şi directorul general Răzvan Ioan Dincă, în legătură cu achiziţii făcute de instituţie. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii ar ridica documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie iar în anchetă ar fi vizat şi directorul Operei, Răzvan Ioan Dincă, fost director al Teatrului George Ciprian din Buzău dar și patron al pensiunii Țara Luanei din Monteoru. Surse judiciare susțin că Dincă ar urma să declaraţii în această cauză.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical „Viaţa e Frumoasă!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.