La această oră sunt în desfăşurare 6 percheziţii în Buzău şi una în Cluj. Potrivit IPJ persoanele la domiciliile cărora se fac percheziţiile sunt supectate că comercializează substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi de trafic de droguri de risc.

La acţiune participă poliţişti de la birourile de Combatere a Crimei Organizate din Ploieşti şi Cluj, de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Buzău, precum şi de la IPJ Buzău. Oamenii legii acţionează sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Buzău.

În total, în cele două judeţe au loc şapte percheziţii, şase în Buzău şi una în Cluj. Potrivit primelor informaţii, persoanele vizate de poliţişti şi de procurori vindeau fie droguri de risc fie substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv. 

Update: În perioada decembrie 2011 – iunie 2012, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă au documentat activitatea infracţională a unui grup de 6 persoane, suspecți de comercializarea produselor cu efect psihoactiv şi trafic de droguri de risc.

Cinci dintre membrii grupului – cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, toţi din Buzău – sunt suspectaţi că au vândut pe raza municipiului Buzău produse etnobotanice, unul dintre ei vânzând şi droguri de risc (cannabis).

Produsele etnobotanice erau procurate de la o persoană din municipiul Cluj-Napoca şi odată ajunsă în municipiul Buzău, marfa era porţionată şi vândută consumatorilor cu preţuri cuprinse între 25 şi 50 de lei.

În această dimineață au fost efectuate percheziţii la domiciliile membrilor grupului (şase în Buzău şi o percheziţie în judeţul Cluj), la care au fost angrenaţi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Intervenţie Rapidă.

Au fost indisponibilizate un autoturism „de lux” şi importante sume de bani.

Toate activităţile se desfăşoară sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, care continuă cercetările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.