buzau-primarie
Percheziții joi dimineață la Primăria Buzău, la Direcția Economică. Descinderile sunt realizate de polițiști și procurori DIICOT, cercetările vizând acvtiovitatea mai multor funcționari publici din cadrul serviciului menționat, care sunt bănuiți de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu.

”Astăzi, 22 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău efectuează percheziţii la sediul unei instituţii din judeţul Buzău, într-un dosar în care se desfăşoară cercetări pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

Activitatea vizează identificarea şi ridicarea registrelor, documentelor şi înscrisurilor care redau înregistrarea sau evidenţierea, urmărirea şi executarea silită de amenzi, impozite şi taxe locale, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Din cercetări a reieşit că mai mulţi funcţionari publici ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi obţinut ilicit bani din neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese- verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora ori nu ar fi luat măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul de stat.

De asemenea, cei în cauză ar fi introdus date false în sistemul informatic, respectiv menţiuni nereale cu privire la plata datoriilor sau amenzilor contravenţionale ale unor persoane sau ar fi distrus documentele de constatare a acestor contravenţii.

Totodată, nu ar fi fost luate măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii sau ar fi fost emise, cu mare întârziere, titlurile de executare silită.

La acţiune participă şi poliţişti specializaţi în criminalitate organizată din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, precum şi jandarmi”, transmite IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.