Mai mulți buzoieni sunt cercetați pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, în urma unei anchete care a scos la iveală că ei ar fi beneficiat de împrumuturi de la mai multe CAR-uri din Buzău, în baza unor adeverințe false de salariat. În acest caz, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 5 percheziții domiciliare la persoanele bănuite.

,,Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău şi au vizat 23 de persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 50 de ani, din municipiul Buzău şi mai multe comune ale judeţului.    

Din cercetările efectuate de către polițiști s-a stabilit că, în perioada 2018-2022, bănuiții  ar fi întocmit și ar fi folosit adeverințe false de venit, din care ar rezulta că aceştia erau angajaţi ai 17 societăţi comerciale, obţinând în acest fel credite de la diferite case de ajutor reciproc, cu sediul social în Buzău.

În urma investigaţiilor a reieşit că persoanele nu ar fi fost angajate la societăţile respective, astfel că în evidenţele instituţiilor specializate nu figurau ca angajaţi. Mai mult, în urma primirii contravalorii creditelor, bănuiţii nu ar fi achitat ratele aferente acestuia.

Prejudiciul a fost estimat la peste 200.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente şi tehnică de calcul utile soluţionării cauzei.

Totodată, în baza mandatelor de aducere au fost conduse în vederea audierii la sediul poliţiei 10 persoane.

Polițiștii continută cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, şi uz de fals în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.