Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundații, bazinele afectate fiind Putna și Râmnicu Sărat, unde sunt așteptate scurgeri de pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație.

Se vor înregistra creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Putna şi Râmnicu Sărat, judeţele Vrancea şi Buzău. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Râmna, Zăbala şi Milcov.

”În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”, precizează specialiștii de la INHGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.