Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcul domestic, într-o gospodărie particulară din satul Luciu, comuna Luciu. Potrivit directorului adjunct al Directiei Sanitar Veterinare Buzău, Ciprian Botezatu, acest focar a fost depistat la o gospodărie aflată într-o zonă limitrofă a satului. Autoritățile sanitar veterinare buzoiene au luat măsura preventivă de a distruge și cealaltă suină. Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor, precum și a mijloacelor de transport. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Potrivit reprezentanților Directiei Sanitar Veterinare Buzău se așteaptă ca, în ceea ce privește evoluția pestei porcine africane la nivelul județului nostru, astfel de cazuri să nu mai apară.În ceea ce privește despăgubirile pentru exploatațiile afectate de virusul pestei porcine africane, conducerea DSV Buzău a anunțat că în cursul zilei de astăzi urmează să fie efectuate ultimele plăți.

Evoluţia PPA este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe. DSV Buzău solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.