Peste 1500 de buzoiei au fost prezenți astăzi la manifestările organizate de Muzeul Județean, de Ziua Unirii Mici. Programul a fost deschis de militarii Diviziei 2 Infanterie Getica, cu o demonstrație de mânuire a armei, dar și de prezentarea steagurilor unităților subordonate. Seria manifestărilor a continuat cu o scenetă istorică, pusă în scenă de actori buzoieni care au jucat rolului lui Cuzau. Ei șiau făcut apariția în curtea Muzeului călare pe patru cai.

Momentul a continuat cu Hora Unirii. Toți buzoienii prezenți s-au prins mână de mână și au format o horă mare care a încojurat clădirea Muzeului. Manifestările s-au încheiat cu un recital de muzică și dansuri populare susținut de artiști ai Centrului Județean de Cultură și Artă.

La manifestările de la Muzeul Județean au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, vicepreședintele Adrian Petre, deputații Marcel Ciolacu, Sebastian Radu, Dănuț Păle, ministrul Apelor Adriana Petcu și prefectul județului, Aurelia Mitrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.