Control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de Politia Rutiera alaturi de Registrul Auto Roman (RAR), in Bucuresti, marti, 12 mai 2009. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Dan Marinescu

În perioada premergătoare şi în timpul minivacanţei de Sfinte Sărbători Pascale și 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău sunt angrenate, alături de celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică, în misiuni ce au drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică.
Zilnic, vor acţiona peste 200 de poliţişti din cadrul tuturor structurilor operative, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
Pentru prevenirea manifestărilor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi furturilor, o atenţie deosebită este acordată locurilor cu afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive, zonelor de agrement, dar şi pieţelor şi târgurilor.
Prin măsurile de ordine dispuse pentru această perioadă, se urmăreşte asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situaţia impune, astfel că vor fi asigurate rezerve de intervenţie.
Totodată, poliţiştii execută, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, controale în târguri, oboare, pieţe, precum şi pe arterele de circulaţie, pentru verificarea respectării legalităţii în domeniul transportului şi comerţului cu animale şi produse tradiţionale, în vederea protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite.
Efectivele din cadrul formaţiunilor de Poliţie Rutieră vor acţiona pe traseele de acces către zonele aglomerate şi pe drumurile ce tranzitează localităţile buzoiene, cu preponderenţă în partea a doua a zilei şi pe timpul nopţii, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulaţie – viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum, imprudenţa pietonală – dar şi pentru identificarea şi scoaterea din trafic a şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.