În numai 2 săptămîni, la Buzău, conducerile unităţilor de învăţămînt au raportat peste 33.000 de absenţe. Cei mai puţin interesaţi de cursuri sînt liceenii, care nu au dorit să înceapă în forţă anul şcolar, luîndu-şi cîte o pauză. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Buzău, cei peste 17.000 de liceeni au înregistrat, în 14 zile, peste 16.500 de absenţe.

În luna septembrie s-a înregistrat un număr de  absenţe ce depăşeşte 33.000, dintre care aproape 10.000 sînt motivate, la un număr total de 57.173 de elevi. Cele mai multe dintre acestea sînt înregistrate în învăţămîntul liceal de zi, unde 17.077 elevi au înregistrat 16.586 de absenţe, dintre acestea, 6.536 fiind motivate„, spune inspectorul şcolar general Dumitru Ene.
      Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean declară că se încearcă conştientizarea elevilor cu privire la faptul că prezenţa este prima condiţie pentru a putea învăţa sau promova clasa. „Este un număr mare, mai ales că ne raportăm la o jumătate de lună de activitate şcolară. Împreună cu conducerile şcolilor şi diriginţii, încercăm să îi conştientizăm pe elevi asupra faptului că prezenţa la cursuri este prima condiţie pentru însuşirea cunoştinţelor, competenţelor necesare promovării şi, în ultimă instanţă, a încheierii unui ciclu de şcolarizare„, afirmă şeful IŞJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.