Potrivit situaţiei centralizate la nivelul Ministerului Educației, în judeţul Buzău, în cadrul celei de-a doua etape de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare au fost depuse până vineri, la ora 20.00, 219 cereri, în cele mai multe cazuri, respectiv 175, fiind vorba de copii care vor împlini 6 ani înainte de data de 1 septembrie. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare a fost destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat părinţii. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile. În prima etapă, în judeţul Buzău au fost înscrişi pentru clasa pregătitoare 3795 de copii. Ca urmare a numărului mare de solicitări în prima etapă, șase școli au solicitat suplimentarea numărului de clase pentru pregătitoare cu șapte clase în învățământul tradițional și o clasă de step by step. Este vorba despre Şcoala 12, Şcoala 2, Şcoala 16, Şcoala 15, Şcoala Pietroasele şi Şcoala 11 unde au fost solicitări numeroase pentru step by step ceea ce a necesitat constituirea încă unui colectiv. De altfel, Şcoala 11 şi Şcoala 15 au fost cele mai solocitate de părinți la înscrierea copiilor în învățământul primar în prima etapă, cu 173 de cereri și respectiv cu 140 de cereri.

În plus, au fost aprobate și extinderi a numărului de locuri din clase astfel că în anul școlar următor clasele de pregătitoare vor funcționa cu 30 de elevi și nu cu 25, așa cum era stabilit inițial. Este vorba despre Şcoala 7, Şcoala 5, Şcoala 1, Liceul Pedagogic, Liceul de Artă şi şcolile 1 şi 5 din Rm. Sărat.

În județul Buzău, la 114 școli au rămas cu locuri neocupate în prima etapă de înscriere la pregătitoare. În total, 1.993 de locuri au rămas libere și 7 cereri au rămas de rezolvat pentru etapa a doua,  în perioada 8-17 mai, fiind destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. De astăzi până pe 23 mai urmează procesarea cererilor-tip de înscriere pe baza criteriilor generale date de inspectoratul şcolar şi a celor specifice de departajare ale şcolii, în limita locurilor disponibile, urmand ca pe 24 mai să se afişeze la fiecare unitate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Inspectoratul Şcolar Judeţean va centraliza şi soluţiona cererile părinţilor care nu şi-au înscris copiii la vreo unitate de învăţămant, în perioada 27 – 31 mai 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.