In fața ministrului Mihai Fifor, peste 850 de militari români și străini vor defila, joi, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău. De Ziua Eroilor, în toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va participa joi, în garnizoana Buzău, la manifestări dedicate Zilei Eroilor, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Programul manifestărilor dedicate memoriei celor peste 330.000 de militari români care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial arată astfel:
de la ora 12.00, ceremonie militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor (din Bulevardul Calea Erolilor), în cadrul căreia vor fi depuse coroane de flori la Domul central ce adăpostește Mormântul Eroului Necunoscut, concomitent cu executarea salvelor de tun.

De la ora 13.00, defilarea a peste 850 de militari români și străini, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău.
Ministerul Apărării Naţionale îi invită pe cetăţeni să asiste la toate activităţile de comemorare a eroilor Primului Război Mondial.

Peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în urma acestei conflagraţii mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupaţie.
În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

Programul complet al manifestărilor dedicate Zilei Eroilor şi aniversării Centenarului României au fost organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Primăria Municipiului Buzău, în zilele de 16 şi 17 mai 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.