Inspectoratul de Poliție Județean Olt a capturat în urma unei razii într-un complex comercial de pe raza municipiului Slatina peste jumătate de tonă de vin contrafăcut care provenea de la o firmă buzoiană.

Acțiunea de verificare a conformității produselor vitivinicole aflate în rețelele de comercializare de pe raza municipiului Slatina a fost efectuată de către politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Agricole Olt în cursul zilei de 21 august. În urma actiunii au fost descoperite trei societăți comerciale care comercializau marfa de contrabandă în interiorul a 278 de peturi a câte doi litri fiecare. „Din cercetările de la fața locului, dar nu numai, s-a stabilit că întreaga cantitate de vin provenea de la o societate comercială din Buzău – producător si îmbuteliator, care lansase pe piață spre  comercializare o serie de vinuri falsificate. Acest lucru a rezultat din rezultatele analizelor organoleptice și de compoziție fizico-chimică efectuate de Laboratorul de Spectrometrie de Masă, Cromatografie și Fizica Ionilor din Cluj-Napoca”, potrivit IPJ Olt.

Cantitatea de vin de contrabandă, un total de 556 de litri, a fost confiscată de politiști. Cercetările vor fi continuate, fiind deschis în acest caz un dosar penal pentru infracțiunea de falsificare sau substituire a vinurilor, ori a băuturilor pe bază de must și/sau vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.